Qui som
Fundada en 1884, ALIANÇA FRANCESA ha dado vida a lo largo de más de un siglo al ambicioso proyecto de extender la lengua y la cultura francesas por todo el mundo.
Francès, idiomes, academia d'idiomes, francés, aprender francés, aprendre francès, Granollers, Sabadell, Girona, Lleida
107
page-template-default,page,page-id-107,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

ALIANÇA FRANCESA

136 anys d’història

Qui som

Funada l’any 1884, l’Alliance Française ha donat vida durant més d’un sgle a l’ambiciós projecte de difondre la llengua i la cultura francesa arreu.
Entre els seus directors figuren personalitats tan importants com Louis Pasteur, Ernest Renan, Julio Verne y Armand Colin. LA seu principal es troba a Paris.
La primera seu europea va ser Barcelona. Actualment existeixen seus a 136 països dels cinc continents. A l’octubre de 2004 es va inaugura la seus de Pekin, el primer centre cultural estranger autoritzat pel govern xinès.
Pionera en l’àmbit de l’ensenyament de francès a estrangers,l’Alliance Française va posar en pràctiva tècniques pedagògiques tenint en compte les llengües i els sistemes d’ensenyament locals.
Les activitats cultural completen un ampli programa format per conferències, exposicions i creacions artístiques, entre altres, amb l’objectiu de transmetre la idea de un pais obert a dialeg entre cultures.

Premi Princep d’Asturies de Comunicació i Humanitats 2005

La candidatura conjunta dels principals instituts culturals europeus (Alliance Française, Instituto Cervantes, Dante Alighieri, British Council, Instituto Camoes i Goethe Institute) va ser guardonada amb el Premi Príncep d’Astúries de Comunicació i Humanitats 2005 per preservar i difondre el patrimoni cultural europeu.

La activitat d’aquests centre va més enllà de la promoció lingüística i es constitueixen en autèntiques ambaixades culturals de Europa davant el món i en un instrument de foment del diàleg i d’afirmació de la identitat dels pobles dins del marc actual de la globalització.